Weergave:
  1 / 5  Bezig met laden...
  • local_shipping Vanaf € 150,- gratis verzending binnen Nederland!
  • euro_symbol 14 dagen gratis retour
  • https Webshop keurmerk
  • local_shipping Vanaf € 150,- gratis verzending binnen Nederland!
  • euro_symbol 14 dagen gratis retour
  • https Webshop keurmerk
   1  2 3 4 5  

Kranen

Hoe je het ook went of keert, in de badkamer draait alles om water. En waar water nodig is heb je een kraan nodig. Of we het nou hebben over een wastafelkraan of over een badkraan, je ontkomt er niet aan om ook hier keuzes te moeten gaan maken.

Douchekraan en badkraan

Voor het bad en in de douche gaat de voorkeur natuurlijk uit naar een thermostatische badkraan of douchekraan. Gewoon de gewenste temperatuur instellen en meer niet. Een mengkraan is in deze natuurlijk niet meer weg te denken in een badkamer van deze eeuw. De tijd dat je zelf het warme en koude water moest mengen totdat je er onder kon gaan staan is nu echt verleden tijd. De enige keuze die we hier nog willen maken is tussen een opbouw of een inbouw douchekraan. In het geval badkranen hebben we uiteraard dezelfde keuze. Kies je echter voor een vrijstaand bad dan is er ook nog de keuze voor een vrijstaande badkraan.
 

Inbouw of opbouw

 

Een inbouw wastafelkraan of inbouw douchekraan wordt helemaal weggewerkt in de muur. Alleen de knoppen komen naar buiten voor de waterhoeveelheid en de temperatuur. Het voordeel van inbouwkranen is dat het de badkamer makkelijker is schoon te maken, een gedeelte is natuurlijk weggewerkt achter de muur. Een nadeel is dat inbouw kranen meer installatiewerk eisen en dat deze niet in elke muur geplaatst kunnen worden. Opbouwkranen kunnen op elke muur bevestigd worden.

Wastafelkraan zwart, wit, vierkant of rond

De wastafel kraan is negen van de tien keer glanzend chroom afgewerkt. Toch zien we dat mensen daar steeds meer van afwijken. Zo wordt er nu ook vaan gekozen voor zwarte wastafelkranen of voor een mat geborstelde RVS wastafelkraan. Net even anders dan standaard. De vorm van de badkamerkranen wordt binnen de badkamer steeds meer gecombineerd voor een stukje eenheid. Zo combineert een ronde badkraan natuurlijk mooi met een ronde wastafelkraan. En kan je dit zelfs uitbreiden met een ronde mengkraan onder de douche om het plaatje helemaal compleet te maken.
 

Wastafelkraan met waste

 

De waste is de bediening van het afvoerputje in de wastafel of waskom. Deze waste bediening kan ook in de kraan gebouwd worden, dit noemen we een trekwaste en is meestal aan de achterkant van de kraan te bedienen. Er kan ook gekozen worden voor een kraan zonder waste, in dit geval gaan mensen veelal voor de klikwaste, door op het afvoerputje te drukken sluit je deze af en open je hem weer.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.